Η πρωτεΐνη από σπόρους κάνναβης σε σκόνη είναι ιδανική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, με περίπου 50% πλήρης, χωρίς γλουτένη, περιεκτικότητα πρωτεΐνης.
Οι πρωτεΐνες θεωρούνται πλήρεις όταν περιέχουν όλα τα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος. Η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει όλα τα 21 γνωστά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητα αμινοξέων, τα οποία δεν μπορούν να παράχθούν από τον οργανισμό.
Το 65% της συνολικής περιεκτικότητας πρωτεΐνης στους σπόρους κάνναβης αποτελεί η σφαιρική εδεστίνη πρωτεΐνη, η οποία είναι πολύ όμοια με τη σφαιρίνη στο πλάσμα του ανθρώπινου αίματος. Η εδεστίνη είναι εύπεπτη, εύκολα απορροφήσιμη και πολύ σημαντική για τη διατήρηση υγειούς ανοσοποιητικού συστήματος. Η εδεστίνη έχει επίσης τη μοναδική ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων.
Οι πρωτεΐνες, η σόγια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Αντίθετα, για τους σπόρους κάνναβης, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής πιθανές αλλεργίες.
Σε αντίθεση με άλλες σκόνες πρωτεΐνης, η σκόνη πρωτεΐνης από κάνναβη έχει πλούσια περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3, αλλά και σε ιδανική αναλογία 3:1 για την πλήρη αφομοίωση από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Πολλές πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης (σκόνη ή εκχύλισμα) λαμβάνονται με διαλύτες και έτσι προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Η πρωτεΐνη κάνναβης σε σκόνη, γίνετε με την τεχνική κρυοξήρανσης και δεν απαιτεί τη χρήση εξανίου ή άλλων διαλυτών κατά τη διαδικασία παραγωγής της.
H πρωτεΐνη κάνναβης είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης για :
Αθλητές
Χορτοφάγους και vegans
Ανθρώπους των οποίων η διατροφή συμπεριλαμβάνει μικρή ή καθόλου ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης.