Οι σπόροι της ήμερης κάνναβης έχουν μεγάλη διατροφική αξία και ωφελούν τη συνολική υγεία του οργανισμού. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνουν την κατάσταση των βρόγχων και διευκολύνουν την απόχρεμψη.
Οι αναποφλοίωτοι σπόροι κάνναβης έχουν γεύση άψητου φιστικιού. Η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην ενίσχυση οργανισμών που εμφανίζουν διατροφικές ελλείψεις.
Περιέχουν τη σωστή αναλογία Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, των σημαντικών οξέων για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η συχνή κατανάλωσή τους μειώνει την ποσότητα τριγλυκερίδιων στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, τον πόνο, τις φλεγμονές από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μελετάται η συνεισφορά τους στην πρόληψη νοητικών παθήσεων, όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ.
Να αποφεύγεται από ασθενείς με χρόνια κολίτιδα η χρήση των σπόρων.
Οι αναποφλοίωτοι σπόροι της διατροφικής κάνναβης μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο ρόφημα κρύο η ζεστό, μπορούν φαγωθούν ωμοί σε μείγμα δημητριακών, σαλάτες κλπ, μπορούν να αλεστούν σε σκόνη, να παράγουν γευστικά φύτρα ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα κάνναβης. Η διατροφική τους αξία είναι παρόμοια με των αποφλοιωμένων, απλά περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών. Θεωρούνται κατάλληλοι για χορτοφάγους και ωμοφάγους. Η γεύση τους θυμίζει τα καρύδια.
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης είναι μια ισορροπημένη πηγή πρωτεΐνης, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό. Η ποσότητα της πρωτεΐνης που περιέχουν είναι 50%, και περιλαμβάνει όλα τα βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο.
Η κάνναβη αποτελείται 65% από πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας Edestin που είναι η καλύτερη και πιο πλήρης από τις πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης. Η σφαιρίνη Edestin στην πρωτεΐνη κάνναβης μοιάζει με τη σφαιρίνη στο πλάσμα του αίμα τος μας και είναι σε μεγάλο βαθμό συμβατή με το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Σε σύγκριση με την πρωτεΐνη της σόγιας, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή συμπληρώματος φυτικής πρωτεΐνης, έχει πολλά πλεονεκτήματα.Οι σπόροι της κάνναβης έχουν περισσότερη και πιο εύπεπτη πρωτεΐνη, και είναι πλούσιοι σε Ω 3-6-9. Περιέχουν 65% πρωτεΐνη, ενώ η σόγια περιέχει 40% και επιπλέον η σό για έχει τροποποιηθεί γενετικά.Ενώ η κάνναβη όχι.Τους μαγειρεύουμε ή τους χτυπάμε στο μίξερ με αμύγδαλα,καρύδια,σύκα,σταφ